2019.10.25 Gunnar Andersson – Troens Brann

ArrangørDELSIN
År2019
Lengde39:42
KommentarOpptak fra Temahelgen i Tromsø 25.-27. oktober 2019 med overskriften Nytt liv - livet i Kristus. Hva tenker du når du hører uttrykket «Nytt liv»? Vi sier ofte at frelsen er nytt liv her og nå. Brorson spør, «Hvor er troens brann?» Luthersk tradisjon har alltid hatt fokus på at det nye livet vi lever i Kristus setter oss inn i fellesskapet med alle de andre som tror på Ham. Men hva betyr dette egentlig? Og hvordan skjer det? Det nye livet har også en hvile i det fullbrakte frelsesverket - så man ikke brenner ut - og Jesu løfter om et evig rike. Det nye livet skaper en ny sang og tilbedelse, med en annen tone enn den vi er kjent med fra våre verdslige omgivelser. Det er vårt håp at årets temahelg skal være en hjelp til å finne mer ut om det nye livet vi eier i Kristus. Gunnar Andersson er prest i Missionsprovinsen i Borås (Sverige), og inntil nylig var han prest for menigheten i Vännäs, Umeå. Andersson var en av de første prestene som ble vigslet i Missionsprovinsen, allerede i 2005. Andersson var i en periode redaktør for tidsskriftet Kyrka och Folk. Gunnar Andersson er gift med Ailen, som er fra Nord-Troms. De har fire barn sammen.

Gunnar Andersson