2015.12.10 Erik A H Okkels – Mennesket Skapt I Guds Bilde, I Dagens Situasjon

2015.12.10 Erik A.H. Okkels - Mennesket skapt i Guds bilde, i dagens situasjon.mp3
Dato2015.12.10
TittelMennesket skapt i Guds bilde i dagens kjønnsnøytrale situasjon
Bibelsted
TemaTemakveld
Bok i Bibelen
Type møteTema
TalerErik A. H. Okkels
StedTromsø
ArrangørDELSIN
År2015
Lengde1:04:16
KommentarOpptak fra temasamling på Fjellheim. Oppsummert kan det understrekes hvor viktig det er å skille mellom Skaper og skapning. Vår Skaper er ikke bare en doktrine i en bok. Der det ikke er en kristen gudstjeneste, der forfaller fornuften ned under maktene av det skapte og en vil etter hvert gjøre sine egne gudsbilder. Det gamle testamente minner oss om fristelsen til å dyrke gudene til de omliggende folk, særlig i forhold til fruktbarhetskulten til dyrkelsen og Ba'al og Astarte-bildene. Vi blir minnet om at den kristne kirke i hele sin tid har tatt vare på ekteskapet som en Guds ordning både i menigheten og i samfunnet. Det understrekes at det utvalgte folk kalles ut av verden. Avslutningsvis i foredraget nevnes at en kirke som vil være kjønnsnøytral, har opphørt å være kirke – ja striden mellom den sanne og den falske kirke er et kjennetegn på den sanne kirke.

Erik A. H. Okkels