2015.04.29 Erik AH Okkels – Om Sann Og Falsk Profeti

2015.04.29 Erik AH Okkels - Om sann og falsk profeti.mp3
Dato2015.04.29
TittelOm sann og falsk profeti
BibelstedJer 28
TemaTemakveld
Bok i BibelenProfeten Jeremia
Type møteBibeltime
TalerErik A. H. Okkels
StedTromsø
ArrangørDELSIN
År2015
Lengde49:28
KommentarI paradiset taler Gud umiddelbart med Adam og Eva og gir sin vilje til kjenne gjennom ord. Også slangen bruker ord til å friste. Etter syndefaldet og utvisningen av Edens hage, så mister mennesket denne umiddelbare kontakt med Gud. Gud taler da gjennom særlige åpenbaringer gjennom profeter. Andre gjør imidlertid også krav på å være profeter, å kunne se inn i fremtiden og kunne foreskrive folket, hva de skal gjøre i krisesituasjoner. Det blir da avgjørende for det utvalgte folk, for Guds menighet, for den enkelte troende å avgjøre, hvem er den rette, sanne profet. ytre kriterier, som at en profet taler i Herrens navn er ikke nok. Jeremias-boken kan gi hjelp til å finne kriterier. Krisen i møtet med profeten Hananja i kap 28, viser at ikke i alle situasjoner kan menigheten få umiddelbart svar, men nok en håndsrekning til å ikke stole på den falsk profet, til å utvise en rettidig avventende holdning.

Erik A. H. Okkels

Legg inn en kommentar