1983 Børre Knudsen – Radioprogrammet Her Og Nå (Knudsen, Nessa) – Aksjon Ved Vår Frelsers Gravlund

1983 Børre Knudsen - Radioprogrammet Her og Nå (Knudsen, Nessa) - Aksjon ved Vår Frelsers Gravlund.mp3
Dato1983
TittelRadioprogrammet Her og Nå, NRK P1
Bibelsted
TemaRadioprogram
Bok i Bibelen
Type møteRadio
TalerBørre Knudsen, Ludvig Nessa
StedRadio
ArrangørNRK P1
År1983
Lengde23:01
KommentarEtter forsøk av Børre Knudsen og Ludvig Nessa på å begrave en barnelikkiste på Vår Frelsers gravlund (Oslo) etter et møte med kirke- og undervisningsminister Kirsti Kolle Grøndahl, hvor det ble klart at Nessa trolig blir avskjediget med påfølgende rettssak. Nessa/Knudsen ønsket å få utlevert alle barnene som ble drept i mors liv i Oslo denne dagen for en begravelse. Ønsker en sermoni ved Henrik Wergelands grav. Ingen begravelse, men sorgreaksjon. «Vi er de som kaller en spade for en spade, og et barn for et barn, og en mor for en en mor.» Pågripes av politiet på kirkegården. Prest Karl Johan Buhaug skal tre inn for Nessa i Torsnes kirke når Nessa sin suspensjon trer i kraft. Biskop Gunnar Lislerud kommenterer Nessa’s melding om at han vil møte opp som vanlig. Kirkefreden forutsetter at han ikke bryter kirkefreden. Nessa kaller dette et svik, lik Judas’ svik. Ulver trenger inn i menigheten, og hyrden vil reagere. Begrunnelse for suspensjon er hans virkemidler og hans angrep på konge, statlig kirkestyre og biskop. Kommentarer fra folk i lokalsamfunnet der Nessa virket. Nina Solberg Nygård, leder av KFUK, kommenterer virkemidlene som hun mener appellerer til følelsene, ikke refleksjon og tanke. Skillingsvise av Ragnar Olsen om selvbestemt abort: «Det kjempes mange kriga på våres arme jord, den største av dem alle føres her i høga nord. En kappekledd gerilja går modig til aksjon, og festning e besatt utav en kvinnelig demon. …» Mungtlige telegram fra Per Lønning, Levi Fragell (Humanetisk forbund), Gunnar Prestegård, Vibeke Løkkeberg. Prest Liv Rosmer Fisknes (Kirkens bymisjon) tar også avstand fra virkemidlene, som vekker avsky. Skaper kun kommunikasjon mellom dem selv og pressen, og skaper ikke kommunikasjon med selve problemstillingen.

Børre Knudsen, Ludvig Nessa

Legg inn en kommentar