Bibelhelg med Jan Bygstad i Alta

"Narcissus" av Caravaggio (1594-96). Public Domain via Wikimedia Commons. Et godt bilde på egenrettferdigheten er Narkisson. Han er på mange måter et godt bilde på det Luther kaller å være innkrøket i seg selv (incurcatus in se). Narkissos var i gresk mytologi en vakker unggutt som nymfen Ekho forelsket seg i. Men han gjengjeldte ikke hennes kjærlighet og ble derfor straffet av gudene til å bli forelsket i sitt eget speilbilde, tæres hen og dø. Da han bøyde seg over en kilde for å slukke tørsten, ble han så betatt og paralysert av sitt eget speilbilde at han døde. Narkissos har gitt navnet til begrepet narsissisme, som beskriver en selvkjærlighet eller ekstrem selvopptatthet. Navnet har forøvrig samme rot som ordet narkotika.

«Narcissus» av Caravaggio (1594-96). Public Domain via Wikimedia Commons. Et godt bilde på egenrettferdigheten er Narkissos. Han er et godt uttrykk for det Luther kaller å være innkrøket i seg selv (incurvatus in se). Narkissos var i gresk mytologi en vakker unggutt som nymfen Ekho forelsket seg i. Men han gjengjeldte ikke hennes kjærlighet og ble derfor straffet av gudene til å bli forelsket i sitt eget speilbilde, tæres hen og dø. Da han bøyde seg over en kilde for å slukke tørsten, ble han så betatt og paralysert av sitt eget speilbilde at han døde. Narkissos har gitt navnet til begrepet narsissisme, som beskriver selvkjærlighet eller ekstrem selvopptatthet. Navnet har forøvrig samme rot som ordet narkotika.

Helgen 29.-31. mai var det bibelhelg i Alta med Jan Bygstad. I undervisningen tar Bygstad for seg sentrale problemstillinger i et kristent menneskes liv. Hva kan sies til mennesker som overalt ser nød og fortvilelse, eller hva vil Jesus si til mennesker som lever i selvsikkerhet. Dypest sett handler dette om de to fallgruver for troen; fortvilelse og selvsikkerhet, og det store spørsmålet gjenstår: Hvordan kan jeg vite at jeg er frelst.

Tema:jbygstad

  • Jesu undervisning til mennesker i nød og fortvilelse
  • Jesu undervisning i møte med selvsikkerhet og egenrettferdighet
  • Hvordan kan jeg vite at jeg er frelst?

Timene finner du sortert på dato i arkivet, eller ved å følge en av følgende linker:

Bibelhelgen i Alta med Bygstad (link)
Opptak av Jan Bygstad (link)
Bibelhelger i Alta (link)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.