Kirkelig nyttår

poinsettia-528006_1920 webSist søndag var det domssøndagen, som er siste søndag i kirkeåret. Neste søndag er første søndag i advent, som er første søndag i kirkeåret. Dette vil si at vi kan feire nyttår, om vi ser på kirkeårskalenderen. At kirkeåret starter med advent, er nok ikke helt tilfeldig. Advent kommer av latin: adventus, og betyr komme. Adventus domini, betyr Herrens komme, og peker først og fremst på Jesu komme som et lite barn født av jomfruen. Samtidig vet vi at det er livsnødvendig for oss at Jesus kommer til hver enkelt av oss, og ikke bare forblir en fremmed for oss. Men Herrens komme sier oss også noe om at vi fortsatt venter på Jesu endelige gjenkomst ved tidens ende.

Adventstiden har lilla farge, som er botsfargen. Fastetiden har tradisjonelt sett også vært en fastetid.

I vårt arkiv finner du mange tidligere holdte prekener fra adventstiden. Slik kan du sette av noen ledige stunder til å lytte til prekener som kan være til hjelp i forberedelsestiden mot Jesu komme, slik juletiden bærer bud om.

Prekener fra advent, starten på kirkeåret (link)
Prekener fra juletiden (link)

Prekener fra domssøndagen, siste søndag i kirkeåret (link)