Hvorfor går ikke de kristnes liv på skinner?

Biskop Thor Henrik With preker over saligprisningene i Bergpreken på Allehelgensdag i Kautokeino lutherske kirke. Tolk er Elle Márjá Vars. Foto: DelsiN.

Allehelgensdag preket biskop Thor Henrik With over saligprisningene i Jesu bergpreken. Her kommer With blant annet inn på hva det vil si å være salig. Salig betyr den største lykke, og ses derfor som ensbetydende med å være frelst. Mye av tiden gikk til å dvele over det «å være fattig i ånden». With stiller spørsmål ved: Hvorfor rammes kristne av ulykke? Hvorfor blir den kristne behandlet dårlig, løyet om og angrepet? Det er vel verdt å bruke tid på å høre talen, selv for de som ikke har bruk for samisk oversettelse. Allehelgensdag er en spesiell dag i kirkeåret, og With tok også for seg betydningen av selve dagen i lys av bibelteksten.

Talen er holdt i Kautokeino lutherske kirke, som er en del av Det evangelisk-lutherske stift i Norge (DelsiN). Det ble samme helg arrangert Stiftsmøtet, som er DelsiN’s øverste organ, og som tilsvarer en generalforsamling. På møtet deltok utsendinger fra menighetene i Balsfjord, Tromsø og Kautokeino, samt fra den lokale menigheten i Kautokeino.

Les mer om Stiftsmøtet her (link)
Besøk DelsiN på Facebook (link)

Opptak

Tale Allehelgensdag av biskop Thor Henrik With (link)